26 Wrze

Krem dyniowy z serem pleśniowym

Rozgrzewająca, niskokaloryczna propozycja na jesienne wieczory.

Krem dyniowy z serem pleśniowym

Składniki:

Dynia 250g kawałek

Oliwa z oliwek 5g 1 łyżeczka

Cebula 20gplaster

Sól 1g 1 szczypta

Pieprz czarny mielony 1g 1 szczypta

Przyprawa curry 1g szczypta

Ser, Lazur / Gorgonzola 20gplaster

Oliwa z oliwek 5g 1 łyżeczka- do skropienia

Sposób przygotowania: Dynię obrać i pokroić w kostkę. Do rondla wlać oliwę i podsmażyć dynię i cebulę. Następnie zalać wodą nie przekraczając poziomu warzyw. Całość gotować około 15 minut, aż warzywa zmiękną. Następnie zmiksować za pomocą blendera, przyprawić do smaku solą, pieprzem i curry. Ser pokroić w kostkę. Zupę podawać udekorowaną kosteczkami sera i skropioną oliwą. Porcja ma około 215kcal.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ
Adrianna Łojek - ZnanyLekarz.pl