25 Lip

Naleśniki jajeczne z musem owocowym

Świetne o każdej porze roku, ale z sezonowymi owocami w lecie najlepsze!

Naleśniki jajeczne z musem owocowym

Jajo 100g 2 sztuki

Mąka żytnia pełnoziarnista, typ 2000 20g 2 łyżeczki

Mleko 2% tłuszczu1 10g 1/2 szklanki

Truskawki 200g porcja

Borówki amerykańskie 100g porcja

Sposób przygotowania: Jaja, mąkę oraz mleko zmiksować. Rozgrzać patelnię do beztłuszczowego smażenia. Smażyć cienkie placki. Z tej porcji powinny wyjść 2 duże sztuki lub 3 małe. Połowę owoców zblendować na mus. Naleśniki smarować musem owocowym, składać w trójkąty. Udekorować pozostałymi owocami. Całość to około 330kcal.

Twój komentarz




POKAŻ
Adrianna Łojek - ZnanyLekarz.pl