11 Lip

Kasza gryczana z bobem i szynką

Pyszny letni obiad z kilku składników! 

Kasza gryczana z bobem i szynką szwarcwaldzką

Bób 150g porcja

Cebula 20g plaster

Kasza gryczana 75g 3/4 woreczka

Szynka szwarcwaldzka 15g plaster

Oliwa z oliwek 10g 2 łyżeczki

Sposób przygotowania: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Bób ugotować w osolonej wodzie, przestudzić, obrać z łupinek. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oliwie, na koniec dodać pokrojoną szynkę- nie smażyć jej, tylko podgrzać. Wszystkie składniki wymieszać razem. Porcja z przepisu ma około 475kcal.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ
Adrianna Łojek - ZnanyLekarz.pl