20 List

Buddha bowl z kaszą gryczaną i burakami

Kolejna odsłona miski buddhy, tym razem z serem feta i czarnuszką.

Kasza gryczana z soczewicą, buraki z orzechami i serem feta na szpinaku

Kasza gryczana 50g 1/2 woreczka

Soczewica zielona, suche nasiona 40g 1/4 szklanki

Szpinak baby 30g 2 garście

Burak 80g 1 średnia sztuka

Orzechy włoskie bez skorupki 8g 2 sztuki

Ser Feta półtłusty 20g 1 plaster

Oliwa z oliwek 5g 1 łyżeczka

Ocet balsamiczny 3g 1/2 łyżeczki

Czarnuszka 3g 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania: Kaszę i soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu. Buraki ugotować w skórce do miękkości, następnie obrać i pokroić w kostkę. Ser feta również pokroić w kostkę lub pokruszyć. Pokrojone buraki wymieszać z oliwą i octem. Orzechy pokruszyć. Szpinak ułożyć na talerzu. Na szpinaku układać kaszę gryczaną, soczewicę, buraki. Buraki posypać orzechami, serem i czarnuszką.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ
Adrianna Łojek - ZnanyLekarz.pl