10 Paź

Ślwki pod kruszonką z płatków owsianych i jaglanych

Wspaniały deser na ciepło na jesienne popołudnie

Owoce pod kruszonką z płatków

Składniki na 1 porcję:

Śliwki 150g 3 sztuki

Płatki jaglane 10g 1 łyżka

Płatki owsiane 10g 1 łyżka

Miód 10g 1 łyżeczka

Orzechy włoskie bez skorupki 12g 3 sztuki

Masło 3g 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania: Owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki i wymieszać z połową łyżeczki miodu. Płatki wymieszać dokładnie z masłem i drugą połową łyżeczki miodu. Owoce ułożyć w kokilce/foremce na muffinki, posypać posiekanymi orzechami i na końcu płatkami. Zapiekać w 200 stopniach przez 10-15 minut- płatki powinny upiec się na złoto.

Twój komentarz




POKAŻ
Adrianna Łojek - ZnanyLekarz.pl